ETIKA ISLAME

NDEGJO KUR`AN
NDEGJO KUR`AN

HADITHI DITES

Abdullah ibn Mes'udi thotë se

Pejgamberi (s.a.v.) i kishte thënë:

"Kushdo që më sheh në ëndërr,

në të vërtetë më sheh, sepse

shejtani nuk mund

të marrë trajtën time."

AJETI I DITES

Vetëm i All-llahut është

sundimi ndaj qiejve e

tokës dhe çka ka në to.

Ai është i plotfuqishëm

për çdo send.

(MAIDE, 120)

ORA
KALENDARI

DUA

“O Zoti yne! Na i zbut zemrat, na e shnderro tmerrin e brengave ne hare, na trimero kur na kaplon frika” “O Zoti yne! Freskoii shpirtrat tane me bindje te paluhatshme dhe shuaje prushin e shpirtrave, te ndezur nga trazimet, me ujin e besimit” “O Zoti yne! largoje prej nesh merzine dhe pikellimin, lesho mbi syte tane, te frikesuar, siguri, mbi shpirtrat e shqetesuar, qetesi, dhe hapi dyert e zgjidhjes me shpejtesi” “O Zot! Mundesoji syve te mi ta shohin Driten Tende dhe te humburve ta gjejne rrugen e drejte” “O Zot! Shuaji pershperitjet e zerit te se keqes, prej nesh, dhe largo nga ne çdo gje qe shpie ne pesimizem dhe ne shkaterrim” “O Zot i Madh! Na bej prej atyre qe frikesohen vetem prej Teje dhe prej asgjeje tjeter, e mos na bej prej atyre qe frikesohen nga çdo gje tjeter perveç Teje”

Search site

© 2010 Te gjitha drejtat e rezervuara