ETIKA ISLAME

FARA E ZEZE - NIGELLA SATIVA

29/10/2010 20:50

Allahu xh.sh. thote ne Kur’an:

“…dhe asaj i eshte dhene çdo send…”   (En Neml, 23)

I Derguari i Allahut (s.a.u.s.) ka thene: Perdoreni rregullisht kete fare te zeze, sepse ajo permban ne vete ilaç per te gjitha semundjet, perveç vdekjes

Kjo eshte nje bime e zakonshme, me ngjyre te zeze, kercelli I se ciles rritet 40 deri 60 cm. Kjo bime ka gjethe te ndara dhe lule te kaltra, nga te cilat dalin far ate zeza, te vogla, kenddrejta.

Kjo bime eshte njohur qe ne kohen e egjiptianeve te lashte, grekeve dhe romakeve.

Lengu i zier i fares se zeze ndihmon ne sherimin e crregullimee abdominale te menstruacioneve, mbyt parazitet ne zorre, sherben kunder paralizes, etheve rekurente, apopleksise, hemorroideve, kunder acarimeve akute, kunder renies se flokeve, si dhe kunder halucinacioneve.

Kremi i fares se zeze pengon zbardhjen e flokeve, parandalon plogeshtine dhe marrjen e mendeve.

Pirja e lengut te fares se zeze te perzier me mjalte, ndihmon ne tretjen e gureve ne fshikezn e temthit dhe ne veshke.

Per te njohur me gjeresisht dobite e fares se zeze duhet te shfrytezohet nje literature gjere.

 

__________________

[1] -Buhari 10/122, Muslimi 2215

Share |
Back

Search site

© 2010 Te gjitha drejtat e rezervuara