ETIKA ISLAME

ARTIKUJ

ARTIKUJ

PROFETI MUHAMMED A.S - SHEMBULLI ME I MIRE PER RININ E SOTIT

27/11/2010 12:30
Rinia sot shohin shumë salltanate dhe ceremoni kur vjen çështja te politikanët dhe liderët... "Muhammedi a. s nuk është baba i askujt në mesin e juaj, por ai është i dërgur i Zotit, dhe vula e pejgamberëve, dhe Allahu është i Gjithëdijeshëm për cdo gjë" (Al-ahzab: 40) Rinia sot shohin shumë...
>>

LETRA E NENES

26/11/2010 14:55
LETRA E NËNËS     Biri im! Kjo është një letër nga nëna jote e gjorë, kam turp që po e shkruaj, por pas një pavendosmërie dhe pritjeje të gjatë, e kapa lapsin disa herë, por lotët më penguan, më pushuan lotët disa herë dhe zemra...
>>

TURPI

24/11/2010 14:27
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Falënderimet qofshin vetëm për Allahun. Paqja dhe shpëtimet qofshin mbi të dërguarin Muhamed, mbi familjen e tij, si dhe mbi të gjithë pasuesit e tij deri në Ditën e Gjykimit. Prej shkallës: "…Ty të adhurojmë dhe vetëm prej Teje ndihmë...
>>

A MBARON MARTESA ME KALIMIN E BUKURISE

22/11/2010 11:45
Në të njejtën mënyrë sikur të shtypësh prizën e dritës dhe errësira shndërrohet në dritë,edhe tek ciftet vendin e mëshirës, besnikërisë, respektit dhe sakrificës artificiale e merr mëshira, besnikëria, respekti, sakrifica dhe muhabeti i sinqertë. Njeriu nuk mund ta dojë shokun apo shoqen e...
>>

URIME FESTA E KURBAN BAJRAMIT

15/11/2010 16:52
Urime Festa e Kurban Bajramit InshaAllahu ua pranon namazin tuaj, agjerimin tuaj, lutjet e juaj, dhe u shperblen me xhennet... Bëni këto gjëra për Bajram, 1. Faleni namazin e Bajramit 2. Preni kurban (nëse keni mundësi) 3. Shperndani mishin e Kurbanit, te të afërmit dhe te varfërit... 4. Vizitoni...
>>

VLERA E DITES SE ARAFATIT

14/11/2010 21:17
Në këtë ditë Allahu fal mëkatet, liron njerëzit nga xhehennemi dhe mburret para melaikeve me njerëzit që qëndrojnë në Arafat. Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem thotë: "Nuk ka ditë që Allahu liron më shumë robër nga zjarri i xhennemit sesa dita e Arafatit. Atë ditë Allahu afrohet afër...
>>

“DEVOTSHMËRIA DHE PËRMIRËSIMI I VEPRAVE DHE I ZEMRËS”

12/11/2010 22:05
Përgatitja më e fuqishme e besimtarit kundër mosbesimtarëve dhe kriminelëve, është devotshmëria dhe përmirësimi i veprave dhe i zemrës dhe kjo nuk bie ndesh me atë se duhet të merren shkaqet e fitorës.Allahu, subhanehu we teala, thotë: “E ju përgatituni sa të keni mundësi force, (mjete...
>>

Search site

© 2010 Te gjitha drejtat e rezervuara